Гарріс відмовилась головувати на зверненні Нетаньяху до Конгресу - ЗМІ

Харріс відмовила заголовку звернення Нетаньягу до Конгресу
Харріс відмовила заголовку звернення Нетаньягу до Конгресу

Віце-президентка США відмовилася головувати на зверненні прем'єр-міністра Ізраїлю до Конгресу

Віце-президент США Камала Гарріс відмовилася головувати на зверненні прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху до Конгресу цієї середи, повідомляє телеканал CNN. Згідно з інформацією, отриманою від обізнаного джерела, також відмовилася головувати тимчасовий президент Сенату Петті Мюррей, як повідомив її речник.

Віце-президент Гарріс не відвідає звернення Нетаньяху до Конгресу, але проведе окрему двосторонню зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю цього тижня в Білому домі, повідомляє Politico з посиланням на помічника Гарріс.

Попередньо Гарріс планувала відвідати захід жіночого товариства Zeta Phi Beta в Індіанаполісі, але звернення Нетаньяху в Конгрес змусило її змінити плани. Політична ситуація в Ізраїлі, а саме його воєнні дії в Газі, є викликом для демократів, які виступають проти такої політики.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відправився до Вашингтона, де мав виступити перед Конгресом США та зустрітися з президентом Джо Байденом. Головною темою зустрічі стане мирний план щодо Сектора Газа та угода про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також