Генерал НАТО заявив про загрозу регіону Балтії з боку Росії

Росія готується до можливого протистояння з НАТО і активно відновлює свої військові можливості. Таку заяву зробив командувач багатонаціонального корпусу НАТО "Північний Схід" генерал-лейтенант Юрген-Йоахім фон Сандрарт в інтерв'ю LRT.

За словами генерала, наразі Росія активно займається незаконною війною проти України, але також сфокусовується на відновленні своїх військових можливостей окремо від конфлікту в Україні. Це створює підвищену загрозу для регіону Балтійського моря, зауважив він.

Генерал закликає сили НАТО рішуче нарощувати свою військову міць, щоб запобігти наміру РФ вступати в будь-який конфлікт.

За його словами, час є вирішальним фактором і оборонна підготовка НАТО має перевищувати темпи відновлення Росії. Тільки в разі, якщо Москва впізнає нашу готовність і стримувальний фактор стане ефективним, нам не доведеться втручатися в воєнний конфлікт, наголосив Юрген-Йоахім фон Сандрарт.

Раніше повідомлялося, що 4 грудня президент Росії Володимир Путін погрожував Латвії через, як він стверджує, "притиснення російськомовного населення".