Генерал США сказав, чи сильно допоможуть Росії у війні снаряди від КНДР

КНДР може збільшити постачання артилерійських боєприпасів Росії.

Але це навряд чи матиме велике значення для перебігу війни проти України. Про це заявив голова Об'єднаного комітету керівників штабів США Марк Міллі, повідомляє The Guardian.

Міллі зазначив, що нещодавня зустріч в Росії між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і президентом Росії Володимиром Путіним, ймовірно, змусить Північну Корею надати Москві 152-мм артилерійські снаряди радянських часів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Але він сказав, що поки не ясно, скільки і як скоро надаватимуться боєприпаси.

"Чи буде це мати величезне значення? Я скептично ставлюся до цього", заявив Міллі.

За його словами, хоча він не хоче занадто применшувати значення допомоги зброєю, "я сумніваюся, що вона буде вирішальною".

Іноземні уряди та експерти припускають, що Кім, швидше за все, постачатиме боєприпаси до Росії в обмін на отримання від неї передових озброєнь або технологій.

Російська Федерація отримує від Північної Кореї снаряди 122 мм та 152 мм, а також ракети до "Градів". Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. За його словами, КНДР вже півтора місяця постачає РФ озброєння.

Сполучені Штати Америки уважно стежили за результатами зустрічі диктаторів Російської Федерації Володимира Путіна та Північної Кореї Кім Чен Ином. У разі погодження постачань зброї для війни проти України Вашингтон без вагань накладе на ці держави нові санкції.