Генерал США сказав, що стане перемогою для України

Україна звільнить усі свої території, захоплені Росією з 2014 року. Відновлення кордонів є правильним рішенням із моральної точки зору і стане перемогою для України.

Звільнення територій відбуватиметься військовим шляхом, заявив американський генерал-майор у відставці Девід Болдвін, який до минулого літа командував Національною гвардією Каліфорнії, передає "РБК-Україна".

"Я не можу говорити за уряд Сполучених Штатів Америки, але особисто я визначаю успіх у цій війні, як відновлення кордонів України до 2014 року. Тож весь Донбас, увесь Крим ось що означає перемога. Думаю, що, на жаль, у короткостроковій перспективі це буде військове рішення, а потім прийде дипломатія", наголосив генерал.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У відповідь на запитання журналістів щодо того, чому часто згадуються кордони 23 лютого, Болдвін зазначив:

"Ми маємо багато лідерів в уряді США, які не люблять ризикувати. Їм подобається статус-кво. Вони не люблять розгойдувати човен. Я більше схильний до ризику, і я людина, яка вірить у те, що морально правильно. Ця війна розпочалася не торік. Вона розпочалася у 2014 році, тож потрібно зробити все так, як було до 2014-го".

Болдвін висловив упевненість, що Україна безперечно переможе у розв'язаній Росією війні. За його словами, дії Збройних сил України спрямовані на те, щоби ефективно вбивати ворогів.