Бронюванням далекобійників: перевезення призупинені, водії чекають відповідь уряду

Водії чекають відповідь на бронювання
Водії чекають відповідь на бронювання

Українські перевізники зупинили роботу через затримання водіїв на кордонах

Багато перевізників в Україні не працюють наразі, бо бояться, що їх водіїв затримають або мобілізують на пунктах пропуску та кордонах. Про це розповів віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Юрій Балін. Компанії очікують реакції уряду на цю ситуацію.

Також Балін розповів про звернення, яке заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури направив до Міністерства економіки. Зверненням пропонується бронювання всіх професій в частині транспорту, але наразі невідомо, як воно буде враховано. Асоціація також звернулася до уряду з проханням про бронювання водіїв, але на відповідь ще чекає.

«На жаль долю цього звернення ми не знаємо, але зміни до постанови, які відбуваються зараз, у цей лист не враховано. Мінінфраструктури врахували наші три останні пропозиції, але що далі буде з листом чекаємо на інформацію пана Деркача», – сказав Балін.

Проблема з затриманням і мобілізацією водіїв вантажівок під час рейсів також вирішується спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією. Водії, які порушують правила, сплачують штрафи. Протягом дії нового закону про мобілізацію вже було кілька випадків затримання водіїв.

«Наприклад, вчора представники ТЦК затримали водія на кордоні і він сплатив штраф. Таких випадків немає багато, але черги до Польщі виникли в електронній системі», – пояснив Балін.

Загалом, водії не ризикують здійснювати перевезення, доки не будуть отримані відповіді від уряду та Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Згадується, що на Закарпатті водіїв вантажівок мобілізують і затримують. Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України заявила, що представники ТЦК та СП незаконно затримали кількох водіїв. Проблему затримання та мобілізації водіїв вирішують разом з місцевими органами влади.

Читайте також