Генсек НАТО зробив важливу заяву щодо України

Союзники по НАТО посилюють протиповітряну оборону України.

Підтримка продовжуватиметься. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, повідомив "Голос Америки".

"НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні атаки на українських цивільних, у тому числі з використанням зброї з Північної Кореї та Ірану. Другий рік поспіль Путін намагається виснажити Україну масовими ударами, але йому це не вдається", - сказав генсек.
"Поки Москва посилює свої удари по українських містах і мирних жителях, союзники по НАТО посилюють протиповітряну оборону України. Ми продовжуватимемо підтримувати хоробрих українців, коли вони протистоять загарбницькій війні Росії", - заявив Столтенберг.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Країни вже поставили в Україну широкий спектр систем протиповітряної оборони, сказано у спільній заяві учасників засідання Ради Україна-НАТО.

"І сьогодні вони (країни НАТО. - Gazeta.ua) підтвердили свою відданість подальшому зміцненню оборони України", - заявили.

Німеччина нещодавно поставила в Україну системи ППО Patriot і Skynex і додаткові ракети для ППО IRIS-T, а Велика Британія надсилає в Україну близько 200 ракет ППО.

"Сьогодні члени Альянсу чітко дали зрозуміти, що вони продовжуватимуть надавати Україні значну військову, економічну та гуманітарну допомогу. І багато членів Альянсу окреслили плани надати мільярди євро додаткового потенціалу у 2024 році", - сказано у заяві.

Зустріч 10 січня проходила на рівні послів і була скликана на прохання України. Головував у Раді генеральний секретар НАТО.

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук і заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергієв у режимі відеоконференції проінформували послів НАТО і запрошену Швецію.

Раду Україна-НАТО створили на саміті Північноатлантичного альянсу у липні 2023 року. Вона слугує форумом для спільних консультацій, ухвалення рішень і діяльності між НАТО та Україною.