Генштаб попередив про високу загрозу на всій території України

Протягом минулої доби російські окупанти завдали п'ять ракетних та 16 авіаційних ударів по Україні. Ворог також здійснив 39 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

31 березня Російська Федерація завдала чергового ракетного удару по цивільних об'єктах, застосувавши балістичні ракети, повідомив уранці 1 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Для авіаударів противник також задіяв шість ударних дронів типу Shahed-136. Проте, усі вони були знищені нашими захисниками. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою", йдеться у зведенні.

Протягом минулої доби росіяни обстріляли населені пункти Баранівка Чернігівської області; Катеринівка, Соснівка, Старикове, Волфине, Кіндратівка, Новомиколаївка, Миропілля, Попівка та Олександрівка Сумської області, а також населені пункти Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки на Харківщині.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення: Кам'янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка, Крохмальне Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Невське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області, а також Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка та Майорськ Донецької області. На Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворог здійснив обстріли населених пунктів Степове, Тоненьке, Сєверне, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог активно застосовував безпілотники, здійснив обстріли населених пунктів Водяне, Вугледар, Велика Новосілка, Красногорівка та Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних бойових дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів: Времівка, Новосілка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степногірськ Запорізької області, а також Херсон.

93% українців вірять у перемогу у війні з Росію. З них 79,5% повністю впевнені в цьому, а 13,5% скоріше впевнені.

Половина опитаних вважають, що перемога України у цій війні наступить ще до кінця цього року. 26% вважають, що перемога буде через один-два роки.

Найчастіше українці розглядають як перемогу вигнання російських військ з усієї території України та відновленні кордонів станом на січень 2014 року (47% серед тих, хто вірить у перемогу України) або знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині Росії (31%).