Німеччина ухвалила доленосне для України рішення: приклад для інших країн

НАТО висловило вдячність Німеччині за передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив свою вдячність Німеччині за її лідерську роль у підтримці України та рішення передати українським військовим третій зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Під час брифінгу в Берліні Столтенберг наголосив, що Німеччина внесла значний внесок у безпеку Альянсу, в тому числі збільшивши оборонні витрати до 2% ВВП. Він також відзначив, що Німеччина є найбільшим європейським постачальником військової допомоги Україні.

«Ваше рішення відправити третій комплекс Patriot в Україну є черговим свідченням німецького лідерства у підтримці нашого партнера», - заявив генсек НАТО.

Столтенберг закликав інші країни-члени НАТО наслідувати Німеччину та бути пильними стосовно прихованої діяльності Росії на території Альянсу.

Міністерство оборони Німеччини повідомило, що незабаром передадуть Україні третій комплекс Patriot для захисту від російських авіаударів.

Президент Зеленський також назвав пріоритети в озброєнні України для союзників по Рамштайну та заявив, що Україна формує нові бригади.

Раніше було повідомлено, що Міністр оборони США Остін анонсував постачання Україні літаків F-16 та ще одного мільярдного пакету допомоги від США.