Гітлер осліпнув під час газової атаки

Гітлер - осліпнув та став жертвою газової атаки
Гітлер - осліпнув та став жертвою газової атаки

14 жовтня 1918 року під час атаки британських військ біля бельгійського міста Іпр, капрал німецької армії Адольф Гітлер тимчасово втратив зір. Разом з іншими солдатами його евакуювали в німецький військовий госпіталь у місті Пазевальк.

На початку Першої світової війни, влітку 1914 року, Гітлер жив у Мюнхені і добровільно вступив на військову службу. У жовтні 1914 року він був відправлений до Франції як частина 16-го Баварського резервного піхотного полку. Він приймав участь у боях і в грудні того ж року був нагороджений "Залізним хрестом" за рятунок пораненого солдата, якого він витягнув в безпечне місце.

Протягом наступних двох років Гітлер брав участь в бойових діях. 7 жовтня 1916 року він отримав поранення в ногу від вибуху снаряду у Франції. Його направили в госпіталь під Берліном для одужання. В лютому 1917 року він повернувся до свого підрозділу.

У наступному році Гітлер був нагороджений "Залізним хрестом 1-го ступеня" за особисту хоробрість та загальні заслуги. У серпні 1918 року він взяв в полон групу французьких солдат, які сховалися в льотній ямі від ворожого снаряду.

Сліпота від газової атаки у жовтні 1918 року припинила його службу в армії по завершенні Першої світової війни. Він дізнався про капітуляцію Німеччини через місяць у госпіталі в Пазевальку.

Читайте також