"Глобальний тиск отримають всі": Зеленський про нові санкції проти РФ

Президент Володимир Зеленський 27 травня ввів санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб, пов'язаних з Росією.

Не всі з них діють на території держави-терориста, деякі в інших країнах Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні наприкінці 458-го дня війни, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні ще один наш санкційний день. Є санкції проти юридичних та фізичних осіб більшість із них російські, які працюють на терор. Загалом 220 компаній і 51 фізична особа. Це підприємства ВПК та дотичні російські компанії", зазначив він.

Він наголосив, що це підприємства, що обслуговують війну, і особи, через яких відбувається управління цими компаніями.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Не всі з них діють на території держави-терориста, деякі в інших країнах. Але глобальний тиск отримають всі. Крок за кроком ми збираємо повні дані про всіх, хто працює на агресію прямо чи опосередковано", наголосив президент.

Він запевнив, що кожна така особа буде заблокована, і наші, українські, санкції або вже синхронізовані, або будуть синхронізовані із санкціями вільного світу.

"Коли Росія починала цю агресію, там дивилися на світ як на себе в дзеркало. Там думали, що нібито всі у світі такі ж цинічні та нібито так само зневажають людей, як господарі Росії. Але світ інший світ допомагає нам захищати життя. І кожен, хто йде проти світу, стане маргіналом", сказав президент.

Він запевнив, що Росія нічого не здобуде і все програє.

"Разом із тими, хто ще якось намагається їй допомагати в терорі. Ми продовжимо наші санкційні кроки, і на черзі є нові санкційні пакети ще більш масштабні", підкреслив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський 27 травня ввів санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб, пов'язаних з Росією.

Глава держави підписав указ про введення в дію відповідного рішення РНБО. Документ опубліковано на сайті президента.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних санкцій.