Голова ДСНС розповів про особливості мобілізації та бронювання рятувальників

Голова ДСНС розповідає про мобілізацію рятувальників
Голова ДСНС розповідає про мобілізацію рятувальників

ДСНС: Броня від мобілізації тільки для оперативного складу

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Андрій Даник повідомив, що бронь від мобілізації надається виключно оперативним співробітникам служби, які безпосередньо займаються порятунком людей.

За словами Даника, броню мають 90% особового складу ДСНС, які є фахівцями оперативних служб. Решта 10% співробітників, які відповідають за забезпечення роботи служби, не матимуть броні від мобілізації.

10% співробітників ДСНС - без броні. Це не оперативний склад, це склад забезпечення. Броні в них не буде, а чи будуть вони мобілізовані - вирішуватимуть ТЦК

Даник висловив занепокоєння щодо можливих наслідків такої ситуації. Він зазначив, що враховуючи наявний некомплект у системі, мобілізація більшої кількості співробітників ДСНС без броні може негативно вплинути на проведення рятувальних робіт.

Крім того, очільник відомства розповів про участь співробітників ДСНС у бойових діях. За його словами, майже 500 працівників служби зараз перебувають безпосередньо на фронті. Ці люди приєдналися до лав захисників України на початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також