Голова комітету Ради з нацбезпеки розкрив деталі розгляду законопроєкту про мобілізацію

Верховна Рада обговорює законопроект щодо мобілізації

Голова оборонного комітету Верховної Ради Олександр Завітневич під час інтерв'ю заявив, що рішення щодо законопроекту про мобілізацію буде прийнято 9 січня. Він також додав, що деякі положення законопроекту можуть бути змінені у процесі його розгляду в парламенті.

Завітневич розповів про перше засідання комітету, в якому брали участь представники ЗСУ та МО. Вони отримали інформацію про ситуацію на фронті та прогнозували подальший розвиток подій. Значна увага була приділена аргументам щодо потреби мобілізації для поповнення бойових частин.

Голова комітету також зазначив, що відбулося спільне обговорення з представниками міністерств щодо фінансового забезпечення мобілізаційних заходів. Було обговорено питання забезпечення балансу між конституційними правами громадян та заходами, які передбачає законопроект щодо мобілізації.

Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект щодо удосконалення мобілізації та військового обліку. За цим законопроектом пропонується змінити призовний вік та встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від служби в армії.