Головні новини дня: бої за Бахмут та Мар'їнку і Зеленський на Волині

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 19 квітня.

Цієї доби українські війська відбили понад 40 атак ворога. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку. Ціною великих втрат російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Волинь. Глава держави прибув на прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Республіки Польща та Республіки Білорусь. Президент подякував українським прикордонникам за захист державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков підтвердив, що Україна отримала другий ЗРК IRIS-T

З початку повномасштабної російської агресії в Україні правоохоронці зареєстрували близько 80 тис. воєнних злочинів росіян. Кількість доказів зростає. Про це сказав генеральний прокурор України Андрій Костін під час виступу у Конгресі Сполучених Штатів Америки.

На ранок 19 квітня рівень води в Дніпрі у межах Києва впав на 7 см порівняно з попередньою добою. Тобто паводок уже кілька днів поспіль йде на спад. Нині у Києві не зафіксовано аварійних підтоплень. Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.