ГУР провело успішну операцію на Кінбурнській косі: знищено техніку та ліквідовано окупантів

Успішна операція на Кінбурнській косі
Успішна операція на Кінбурнській косі

9 серпня 2024 року підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели потужну операцію на Кінбурнській косі, яку окупували росіяни. За офіційною інформацією ГУР МО України, під час цієї операції було знищено шість одиниць броньованої техніки противника і ліквідовано близько 30 загарбників.

У десантній операції брали участь спецпідрозділи "Химера", "Стугна", "Paragon", "Сибірський батальйон" та "Терор", які належать до складу спецпідрозділу Тимура ГУР МО України. Військово-Морські Сили ЗСУ та інші складові Сил безпеки й оборони держави надавали підтримку.

Під час рейду українські спецпризначенці атакували укріплення росіян на позиціях "Кінбурнська фортеця", "морський вокзал" та "пам'ятник суворова". Біля останньої позиції воїни ГУР встановили бойовий прапор Воєнної розвідки України, демонструючи свою присутність та рішучість.

ГУР МО України підкреслює, що Кінбурнська коса, так само як і всі інші тимчасово окуповані території України, буде звільнена від загарбників.

Читайте також