Хоче налякати росіян: британський військовий пояснив дії Путіна

Російський диктатор Володимир Путін наказав посилити кордони РФ для того, щоб представити війну як загрозу національній безпеці.

Він також хоче налякати місцеве населення. Про це у коментарі Sky News сказав віце-маршал британської авіації у відставці Шон Белл.

За його словами, російському керівництву зараз потрібно зосередити всі військові ресурси на майбутньому українському контрнаступі. Однак, Путін не хоче віддавати наказ про нову хвилю мобілізації. Він боїться внутрішніх заворушень.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Посилюючи безпеку кордонів, він може представити війну як загрозу національній безпеці Росії. Оскільки рейди і атаки по території РФ підірвали почуття безпеки, Путін прагне продемонструвати, що він "головний", ‒ каже Белл.

Режим підвищеної безпеки в РФ включатиме обладнання, яке забезпечить видиме стримування будь-яких атак. Однак пріоритетом для Путіна буде лінія фронту, і він хоче налякати місцеве населення, щоб воно допомагало військам, надаючи робочу силу.

"Усі ці кроки будуть спрямовані на те, щоб створити видимі ознаки того, що Путін "захищає свій народ", хоча причиною війни стало його вторгнення в Україну", ‒ наголосив Белл.

Президент РФ Володимир Путін наказав посилити охорону кордону, де останнім часом проводили активні дії партизани. За його словами, це потрібно для того, щоб забезпечити швидке переміщення російських військових і цивільних у тимчасово захоплені Росією українські регіони.

У своєму зверненні до прикордонників та ФСБ Путін зазначив, що їхня задача полягає в тому, щоб "надійно прикривати рубежі поблизу зони бойових дій".