Хто розголошує адреси оборонних заводів? Держаудитслужба зробила заяву

Державна аудиторська служба України спростувала інформацію про можливе розголошення даних військово-оборонного сектору, яка була поширена в деяких медіа. Про це заявлено у повідомленні на сайті Держаудитслужби.

«Наголошуємо, що ці заяви є маніпулятивними, не відповідають дійсності та наносять репутаційної шкоди колективу державних аудиторів, які у своїй роботі керуються виключно нормативно-правовою базою та контролюють, у першу чергу, ефективність використання коштів платників податків, зокрема і в оборонній сфері», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, Держаудитслужба не вимагає від виробників ВПК документи про реальне розташування складів і виробничих потужностей, а також не оприлюднює адреси підприємств, на яких проводяться перевірки.

Також Держаудитслужба не вимагає від оборонних підприємств надавати секретні креслення та технічну документацію щодо виробів оборонного призначення. Під час проведення контрольних заходів аудитори перевіряють виключно первинну документацію.

Держаудитслужба також заявляє, що не причетна до оприлюднення відкритих даних закупівель для оборонної сфери.

«Очевидно, що поширення недостовірної інформації є проявом дискредитаційної кампанії, розгорнутої проти Держаудитслужби нечесними виробниками, аудит діяльності яких виявив численні порушення законодавства», - зазначається у повідомленні.

Державна аудиторська служба України закликає медіа ретельно перевіряти дані та утримуватися від поширення сумнівних заяв.

Нагадаємо, за словами керівниці Держаудитслужби Алли Басалаєвої, закупівлі в армії точно не можуть бути названі найкорумпованішим сектором. Існують також інші сектори, куди також направляються великі суми грошей.

Раніше Басалаєва розповіла, що у 2023 році державні аудитори по всій країні провели 9 тисяч моніторингів щодо ефективності використання бюджетних коштів, і лише невелика кількість об'єктів перевірок не погоджується з висновками Держаудитслужби та оскаржує їх у судах.

Читайте також:

  • Розплата за «снарядний голод»? Міноборони карає великого постачальника зброї
  • «Нахімічили» з порохом. Фірма з орбіти Пашинського зірвала контракт Міноборони