Хто з засуджених підлягатиме мобілізації: нардеп відповів

Законопроєкт про мобілізацію передбачає, що ті засуджені, які не перебувають у місцях позбавлення волі, можуть бути долучені до лав Сил оборони України.
Про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю rbc.ua.

«Ми передбачимо, щоб засуджені, які отримали покарання без реального відбуття його в місцях пенітенціарної системи (або засуджені з відстрочкою від відбування покарання, або умовно засуджені, які фізично перебувають на волі), можуть бути мобілізовані, вони також будуть взяті на військовий облік», – розповів нардеп.

При цьому Веніславський зазначив, що засуджені, які перебувають у місцях позбавлення волі, теж отримають можливість захищати Україну на фронті. Проте є винятки – засуджені за злочини проти основ національної безпеки, проти статевої свободи людини і деяких інших найбільш сенситивних злочинів, не отримають такого права.

Нагадаємо, що, за словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, в Україні розглядають мобілізацію різних категорій засуджених – зокрема, це стосується громадян з довічним позбавленням волі.