Хвилина мовчання: згадаймо Артема Вакулінського, який ціною життя врятував побратима

Вшанування пам'яті Артема Вакулінського

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Артема Вакулінського.

27-річний Артем, що походив із Волині, став одним із бійців, які пішли на війну в перші дні вторгнення. Він служив як бойовий медик та сапер. Свій останній бій Артем прийняв 29 грудня 2022 року біля села Кузьмине на Луганщині.

Хлопець втратив життя, рятуючи пораненого солдата: "Вони дійшли до пів дороги й 120-та міна прилетіла десь за метр від них. Кажуть, що в них не було шансу вижити", - розповіла його мати.

Артем завжди був комунікабельним і мав багато друзів. Він мріяв стати істориком, але навчався в Луцькому коледжі рекреаційних технологій і права, що дозволило йому стати лікарем-реабілітологом. У 2016 році він служив у президентському полку і згодом одружився.

Щоб захистити Україну, Артем пішов на війну разом зі своїм батьком: "Я дуже добре пам'ятаю той день. Артем вже жив з дружиною в Луцьку, ми були в кухні, коли його донька прийшла і сказала, що почалася війна. Мій Петро - батько Артема, сказав, що він піде на війну, щоб син не ходив. Але син протягом тижня впорався зі своїми справами, йому також не надійшла повістка і він сказав: 'Я йду'", - розповіла його мати.

Жінка також зазначила, що Артем передчував свою загибель на фронті і розповідав їй: "З початку грудня він почав казати речі, які молодій людині не варто говорити. Він казав мені: 'Мам, якщо я загину, то хочу, щоб мене поклали в труну з руками й ногами, щоб ти мене не збирала по кусках...'. Його бажання здійснилося - він загинув з руками й ногами. Гарний... Я постійно прошу його, щоб сниться мені", - додала вона.

Главком долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.