Макрон попередив про можливе втручання Франції у війну в Україні: умова

Макрон попередив про можливе втручання Франції у війну в Україні: умова

Франція не збирається воювати в Україні - Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна не планує вступати в війну з Україною, оскільки Франція є "державою миру". Проте це не означає, що Франція буде безсильною і дозволить Росії перемогти.

Він зробив це заяву у відповідь на запитання користувача соцмережі щодо ситуації в Україні та ролі Франції у Європі. Макрон опублікував відеоролик з відповіддю на своїй сторінці в соцмережі.

"Ні, ми не збираємося воювати, хочу вас запевнити. Вже сім років я роблю все у Франції для того, щоб у нас був мир, але бути державою миру не означає бути слабким", - відповів Макрон.

За його словами, Франція є державою миру, але зобов'язана захищати його, якщо хоче, щоб мир існував. "Ми іноді повинні діяти як стримуючий фактор для нашого супротивника, кажучи йому, що якщо ви зайдете занадто далеко, я не виключаю втручання", - заявив Макрон.

Президент Франції також наголосив, що його країна повинна надавати більше допомоги та постачати більше обладнання Україні. Водночас, якщо Росія піде занадто далеко, європейці повинні бути готові діяти, щоб її зупинити.

Макрон вважає, що необхідно досягти успіху в тому, щоб переконати Росію відмовитися від подальшого просування. Це стосується верховенства права та спільних європейських інтересів.

Нагадаємо, Польща вже дала відповідь щодо українців призовного віку.

Читайте також: