Ігнат пояснив, яка ситуація зі снарядами для Patriot

Дефіцит ракет для ЗРК Patriot в Україні

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував заяви ЗМІ щодо дефіциту ракет для ЗРК Patriot, які передала газета The New York Times.

"Давайте розберемося, хто попереджає - джерела, які знайшла газета The New York Times. Я дуже обережно ставлюсь до таких заяв і висловлювань. Для чого вони робляться і кому це вигідно - теж питання. Не один раз вже коментував ці заяви та публікації від західних ЗМІ, вони з'являються вже не вперше", - сказав Ігнат.

Україна зараз залежить від постачання західного озброєння, включаючи ракети для ЗРК Patriot.

Ігнат пояснив, що зростанням кількості західної техніки в Україні, зокрема систем ЗРК Patriot, зростає потреба в боєприпасах для їх обслуговування, ремонту і поповнення. Навіть радянські боєприпаси до зенітних керованих систем також постачаються від країн, які мають такі системи.

Україна активно використовувала ракети для відбиття останніх трьох атак окупантів, що призвело до великого розходу ракет, зокрема зенітних керованих ракет.

"Одна більш потужна, потім йде тенденція до меншого застосування засобів повітряного нападу, все одно це великий розхід, і зенітних керованих ракет зокрема", - вказав Ігнат.

Незважаючи на зростання виробництва зброї за кордоном, дефіцит ракет для ЗРК Patriot все ще існує.

"Тому дефіцит зенітних керованих ракет зрозуміло що є, ніхто цього не приховує. Тому і з'являються такі побоювання в західній пресі. Думаю, західні партнери добре проінформовані про стан справ у нас з засобами протиповітряної оборони", - підсумував Ігнат.

New York Times пише, що США не зможуть довго постачати ракети до систем ЗРК Patriot в Україні. Ці системи успішно відбивають російські балістичні ракети і врятували тисячі життів.