Їла хабар: затримали посадовців, які вимагали гроші у військового

На Львівщині викрили злочинну групу з-поміж посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні.

Вони вимагали хабар у військовослужбовця за встановлення другої групи інвалідності його батькові, що давало б змогу завершити службу, повідомила пресслужба ДБР.

"Голова Самбірської МСЕК, керівники лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні обіцяли оформити відповідні документи за 3,2 тисячі доларів. Гроші зловмисники отримували трьома траншами. Під час передачі останньої суми правоохоронці затримали у місті Турка "на гарячому" заступницю голови лікарсько-консультативної комісії. Під час затримання посадовиця намагалася позбутися грошей з'їсти стодоларову купюру", сказано в повідомленні.

Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили. Затримані також інші учасники злочинної групи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Під час обшуків за місцем роботи та у помешканнях фігурантів вилучені документи та гроші майже 30 тис. доларів, понад 10,6 тис. євро, 37 тис. грн та 520 злотих. Розслідування триває, встановлюються інші можливі факти зловживань", звітує відомство.

Трьом посадовцям повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів та усунення їх від виконання обов'язків.

Служба безпеки України затримала на Херсонщині сім'ю колаборантів, яка допомогла РФ провести фейковий референдум у 2022 році. Зокрема зловили двох організаторок псевдореферендуму, який відбувся під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини.

Затриманими виявились мешканки Бериславського району: мати з донькою, які після захоплення регіону підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України. Обох колаборанток призначили до окупаційної "виборчої комісії" одного із місцевих селищ. Там вони здійснювали подворові обходи жителів та збирали "голоси за приєднання" Херсонщини до Росії.

У разі відмови ставити "потрібну" відмітку у фейковому бюлетені, ворожі поплічниці погрожували ув'язненням до російської катівні.