"Їм розказують, що України не існує" - росіяни тримають у Білорусі більше двох тисяч викрадених дітей

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації і до травня цього року до Білорусі з тимчасово окупованих ворогом територій України вивезли 2150 дітей. Їх утримують у трьох місцях.

Серед викрадених є багато дітей-сиріт, заявив білоруський опозиційний політик та керівник Народного антикризового управління Павло Латушко, передає "Радіо Свобода".

"Моя команда підготувала попередню доповідь про викрадення та переміщення українських дітей. Це три місця, де вони розміщуються на території Білорусі. Ми звертаємо особливу увагу на дітей-сиріт. Частина дітей, які є сиротами, вивезені на територію Білорусі", розповів він.

Українських дітей у Білорусі перевиховують.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми встановлювали факти перевиховання українських дітей. Їм розказують, що України як держави немає, немає культури, історії України", додав Латушко.

За словами білоруського опозиціонера, усю цю інформацію правозахисники передають українській владі та Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала самопроголошеного президента Олександра Лукашенка причетним до депортації українців.