Інститут книги просить державу виплатити мільйонні борги перед видавцями

Український інститут книги висловив своє занепокоєння щодо невідповідного фінансування видавців за програмами інституту. Вони звернулися до міністра фінансів та голови Державної казначейської служби з цим питанням.

"Український інститут книги" висловлює своє занепокоєння відносно оплати проєктів, що були виконані в 2023 році. Вони стосуються програми "Забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримка книговидавничої справи та популяризація української літератури у світі".

Загальна сума заборгованості за цими програмами становить 44 млн 935 тис 482 грн. Серед них - мистецький конкурс, програма підтримки перекладів та інші.

УІК вказує на те, що заборгованість виникла із-за відсутності фінансування для іноземних видавців, які вклали свої кошти у проєкти. Це може призвести до складнощів у подальшій співпраці з ними та у популяризації української літератури за кордоном.

Не зважаючи на це, українські та іноземні учасники відгукнулися й підтримали проєкти, спрямовані на розвиток української культури та книговидання.