Інтернет від Starlink з'явиться на смартфонах

Зображення смартфона з логотипом Starlink
Зображення смартфона з логотипом Starlink

Компанія SpaceX планує запустити послугу Starlink Direct to Cell, яка надасть зв'язок для смартфонів через супутник. Згідно з інформацією з видання The Verge, ця функція буде доступна з 2024 року.

Starlink Direct to Cell працюватиме з телефонами, які мають можливість отримувати високошвидкісний мобільний інтернет у будь-якому місці, де є видимий небосхил. Початково послуга буде обмежена текстовими повідомленнями, але вже з 2025 року користувачі зможуть передавати голосову інформацію, дані та файли.

У компанії зазначено, що для користування Direct to Cell не потрібні особливі зміни в апаратному забезпеченні, прошивці або додатках. Це означає, що власники смартфонів з підтримкою LTE зможуть користуватися цією послугою без будь-яких проблем.

Завдяки супутникам Starlink, які мають функцію Direct to Cell, користувачі зможуть насолоджуватися повним доступом до текстових повідомлень, дзвінків та перегляду веб-сторінок. В компанії пояснили, що супутники обладнані вдосконаленим модемом eNodeB, який діє як мобільна зв'язкова вежа в космосі та забезпечує мережеву інтеграцію, схожу на стандартних роумінг-партнерів.

Нещодавно SpaceX оголосила, що не планує фінансувати роботу супутникового інтернету Starlink в Україні. Причиною цього рішення стала висока вартість проекту, яка компанії стала непосильною.

Офіс президента України впевнений, що знайде рішення, щоб Starlink продовжував надавати свої послуги в країні. Вони сподіваються, що до закінчення переговорів з компанією SpaceX Ілона Маска буде досягнуто домовленостей та забезпечено стабільний зв'язок.

Читайте також