Іран може відмовитись від масштабної атаки на Ізраїль - ЗМІ

Іран відмовляється від атаки на Ізраїль
Іран відмовляється від атаки на Ізраїль

Іран може відмовитися від масштабної атаки на Ізраїль

Іран може відмовитися від проведення масштабної атаки на Ізраїль, проте США все ще чекають на якусь реакцію Тегерана на вбивство лідера ХАМАС, повідомляє Politico.

Адміністрація Байдена в останні дні працювала з дипломатичними каналами, намагаючись переконати Іран переглянути своє рішення про напад на Ізраїль. США залучили своїх союзників на Близькому Сході для лобіювання Тегерана.

У США попередили Іран про те, що масований удар може лише погіршити ситуацію і привести до конфлікту між країнами.

Адміністрація також закликала Іран переглянути свою реакцію на вибух, через який помер лідер ХАМАС. За даними видання, цей вибух був наслідком дистанційно керованої бомби, закладеної в будинку лідера в Тегерані під час таємної операції, а не частиною більш глобальної атаки.

За словами джерел Politico, Тегеран поступово переглядає свою позицію і все менше підтримує ідею нападу на Ізраїль, хоча спочатку цьому заперечував.

Офіційні представники США через посередників повідомили Ірану, що якщо вибух, унаслідок якого загинув лідер ХАМАС, був провокований ізраїльською оперативною групою і не призвів до загибелі іранських громадян, Ірану слід переглянути свій план щодо атаки на Ізраїль.

Чиновники США очікують на реакцію Ірану на вбивство ХАМАС лідера, Однак Тегеран, схоже, змінив свою позицію, і США не очікують на незабаром атаку на Ізраїль.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також