Опитування Reuters/Ipsos: перевага Гарріс над Трампом скорочується

Діаграма порівняння підтримки Гарріс та Трампа
Діаграма порівняння підтримки Гарріс та Трампа

Віце-президент Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на трохи більше трьох відсоткових пунктів - 46% проти 43%. Про це свідчать результати нового опитування Reuters/Ipsos.

Більшість респондентів назвали економіку головною проблемою країни, і 44% заявили, що Трамп має кращий підхід до вирішення питання "вартості життя". За Гарріс проголосували 38% опитаних.

Понад 70% респондентів вважають, що вартість життя є найважливішою економічною проблемою, і тільки невелика частка обрала ринок праці, податки або покращення фінансового становища. Трамп має більшу підтримку в усіх цих питаннях порівняно з Гарріс. Але 42% виборців вважають, що Гарріс є кращим кандидатом для вирішення розбіжностей між багатими і середніми американцями, проти 35%, які віддали перевагу Трампу.

Підтримку Трампу також збільшує занепокоєння щодо імміграції. Близько 53% респондентів вважають, що "незаконні мігранти є загрозою для громадської безпеки", порівняно з 41%, хто не згоден з цим твердженням. У травневому опитуванні були більш поділені думки: 45% погодилися і 46% не погодилися.

Впродовж цілого року Гарріс випереджала Трампа в всіх шести опитуваннях Reuters/Ipsos, що стосуються їх змагань. Останнє опитування показало, що Гарріс знаходиться впереду на два відсоткових пункти - 47% проти 45% - серед виборців, які найбільш ймовірно проголосують у листопаді. За даними Pew Research Center, близько двох третин виборців, які можуть голосувати, вже взяли участь у президентських виборах 2020 року.

Більшість опитаних вважають, що Гарріс має більш розумових здібностей ніж Трамп: 55% згодні з твердженням, що вона "розумово гостра і здатна впоратися з викликами", порівняно з 46%, хто вважає те саме про Трампа.

Хоча національні опитування, включаючи дослідження Reuters/Ipsos, дають важливі вказівки щодо думки виборців, переможця вирішують результати Виборчої колегії по штатах, і лише кілька штатів мають ключове значення. Опитування показали, що Гарріс і Трамп є рівноправними в цих важливих штатах, і багато результатів знаходяться в межах статистичної похибки.

Читайте також