Іран передав Росії балістичні ракети і розраховує отримати взамін Су-35, - ISW

Іран передав Росії балістичні ракети і розраховує отримати взамін Су-35
Іран передав Росії балістичні ракети і розраховує отримати взамін Су-35

Іран хоче отримати російські винищувачі Су-35 після передачі Росії балістичних ракет малої дальності, які можуть використовуватися для війни проти України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За словами американського посла, Іран вже передав ракети до російської сторони. Європейські посолства також очікують нових поставок ракет іранської виробництва.

Відомо, що угода між Іраном і Росією була підписана у грудні 2023 року. Частину ракет, які було передано Росії, не уточнюють.

Росія найімовірніше використовуватиме ці ракети для атак на об'єкти в Україні з метою дестабілізації суспільства та підриву оборонно-промислової бази України, - наголосили аналітики.

Це передача ракет - частина стратегічного партнерства між Іраном та Росією.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв про поглиблення співробітництва між Москвою та Тегераном з моменту вторгнення в Україну.

Аналітики вважають, що Іран хоче отримати вигоду від партнерства з Росією, зокрема в економічній та військовій сфері. Вони зазначають, що Іран шукав гроші для своєї економіки, а Росія - нові можливості продажу зброї. Крім того, іранські лідери хотіли отримати технічну підтримку Росії в модернізації своїх кіберпотужностей та ракетно-космічних програм.

Нагадаємо, США повідомили про передачу іранських ракет Росії.

Читайте також