"Істинне обличчя Путіна": ЄС відреагував на нові ядерні погрози РФ

Ілюстрація РФ з ядерними погрозами
Ілюстрація РФ з ядерними погрозами

ЄС засуджує загрози Путіна про застосування ядерної зброї проти неядерних країн

Європейський Союз рішуче засудив нові загрози російського диктатора Володимира Путіна про можливе застосування ядерної зброї проти неядерних країн. Про це заявив представник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі.

"Не вперше Путін робить ставку на свій ядерний арсенал. Це лише продовження дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки з боку Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня під час Генеральної Асамблеї ООН", - заявив Стано.

Незважаючи на такі погрози, ЄС не змінить позицію щодо продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Петер Стано, вторжение России в Украину, Евросоюз, Буча, резня

Представник ЄС наголосив на парадоксальності ситуації, коли лідер країни-постійного члена Ради Безпеки ООН, обов'язком якої є підтримання миру, підриває ці зусилля своїми діями.

"Він не соромиться грати в ядерні азартні ігри знову і знову. Ми, безперечно, рішуче заперечуємо проти цих загроз. Позиція Євросоюзу залишається незмінною", - додав Стано.

Нагадаємо, що напередодні Путін заявив про внесення уточнень до умов застосування Росією ядерної зброї, розширивши категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування.

Читайте також