Із науковцем Ігорем Козловським прощаються в Києві. Приїхав Порошенко

У Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва почалося прощання із українським науковцем Ігорем Козловським. Його поховають на Байковому цвинтарі.

Провести вченого в останню путь прийшли його рідні, друзі та колеги. Присутній і п'ятий президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

На прощанні поділився спогадами про ученого голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Одразу, як його було звільнено (з полону російських бойовиків. Gazeta.ua) і він приїхав до Києва - я мав честь спілкуватися з ним. Без будь якого перебільшення таких вкрай інтелігентних людей в Україні не так багато. Говорив українському суспільству дуже серйозні речі, які можливо і не всі розуміли. Він завжди казав, що нам треба дорослішати. Щоб ми відповідали усім викликам, які є у сучасному світі" - сказав Чубаров.

Ігор Козловський народився 16 лютого 1954-го в Макіївці на Донеччині. Закінчив історичний факультет Донецького державного університету й аспірантуру Інституту історії Національної академії наук.

Викладав і читав лекції з релігієзнавчих питань у вузах України і США. Доцент кафедри релігієзнавства Донецького державного інституту штучного інтелекту, був керівником Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

27 січня 2016-го у Донецьку його захопили в полон бойовики. Ігоря Козловського звільнили під час обміну 27 грудня 2017 року. Пробув у ворожому полоні 700 днів.

Працював старшим науковим співробітником у відділенні релігієзнавства Інституту філософії НАН України.

Писав вірші та прозу. Автор понад 50 наукових книжок і більш як 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях. Зібрав бібліотеку з 10 тис. книжок.

Ігор Козловський помер у ніч на 6 вересня в Києві. Йому було 69 років.

22 серпня помер італійський співак і автор пісень Тото Кутуньо. Йому було 80 років.

Співак помер близько 16:00 за європейським часом у лікарні Сан-Раффаеле в Мілані. Він довго хворів і останні місяці Кутуньо ставало все гірше.