Канада запровадила нові санкції проти Росії

Канада запровадила нові санкції проти Росії

Уряд Канади ввів додаткові санкції проти 11 осіб та 16 компаній з Росії, які пов'язані з прокремлівською дезінформацією та пропагандою.

За інформацією МЗС Канади, заходи спрямовані проти осіб, які займаються дезінформацією та пропагандою, а також проти підприємств російського військово-промислового комплексу, що постачають технології та компоненти для військових зусиль Росії.

У списку санкціонованих осіб знаходяться: голова міністерства промисловості і торгівлі РФ Антон Аліханов, член громадської палати Катерина Мізуліна, медіаменеджер Арам Габерлянов, депутати держдуми Борис Громов та Олександр Сідякін, авіакомпанія "Побєда", підприємства "Електроагрегат" і "Електроавтоматика", Новоросійське морське пароплавство, Російська національна перестрахова компанія, газета "Російська газета", телеканали "Таврія ТВ" і "Маріуполь 2", сайт ZaMedia, Voice of Europe, а також навчальний центр МВС РФ в Манагуа.

Крім цього, Канада запровадила санкції проти компаній, які допомагають Росії уникати обмежень, зокрема, у сфері торгівлі підсанкційними товарами та продажу нафти з порушенням граничної ціни G7.

Також було заборонено експорт верстатів з числовим програмним управлінням, які можуть використовуватися для виробництва зброї.

Джерело: УНН

Читайте також: