Кандидат на пост нового канцлера Німеччини зробив неоднозначну заяву про Україну

Кандидат на канцлера заявив про Україну
Кандидат на канцлера заявив про Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не бажав, щоб Україна перемогла у війні з Росією, але допомагав, щоб вона не програла. Про це заявив голова німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц в інтерв'ю Bild.

Мерц зазначив, що Шольц висловився про допомогу Україні уникнути поразки під час вторгнення Росії. Він також погоджується з цим підходом.

"Україна ніколи не зможе перемогти Росію, це ніколи не було метою. Але для мене перемога означає: вона має відновити суверенітет над своєю територією. І Росія має припинити нападати на цю країну", - сказав Мерц.

За його словами, потрібно зробити все можливе, щоб війна для Росії стала безнадійною. Проте, зараз ми далекі від досягнення цієї мети.

"Якщо ми проглянемо на ситуацію зараз, через два з половиною роки, бачимо, що вона виглядає жахливо і протверезливо. Я недавно говорив про це в Бундестазі. Ми діяли занадто пізно і зробили занадто мало", - додав він.

Нагадаємо, що Фрідріх Мерц стане кандидатом на пост канцлера під час парламентських виборів в 2025 році. Його кандидатуру підтвердив консервативний блок Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу.

Також, слід зазначити, що перед початком війни в Україні, Мерц вважався потенційним наступником Ангели Меркель на посаді лідера Християнсько-демократичного союзу.

Читайте також