Київ в обмін на НАТО: Медведєв видав черговий маразм

У Росії відреагували на необачні слова керівника канцелярії генсека НАТО Стіана Єнсена про територіальні поступки України в обмін на членство в Альянсі.

Зокрема, заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україні заради вступу до НАТО доведеться відмовитися від Києва та перенести столицю. Про це Медведєв написав у telegram.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ідея цікава. Питання лише в тому, що всі нібито їхні території дуже спірні. І для вступу до блоку київській владі треба буде відмовитися навіть від самого Києва, столиці Стародавньої Русі", написав Медведєв.

Він додав, що столицю Україні нібито доведеться перенести до Львова, "якщо погодяться поляки".

Глава канцелярії генсека НАТО Стіан Єнсен допустив можливість вступу України до Альянсу, якщо вона поступиться частиною своїх територій Росії.

При цьому він наголосив, що Україна має сама вирішувати, коли і на яких умовах вона хоче вести переговори. Про це повідомляє норвезьке видання Verdens Gang.

На запитання, чи вважає НАТО, що Україна має поступитися територіями для досягнення миру з Росією і майбутнього членства в НАТО, Єнсен вказав, що обговорення можливого статусу після війни вже триває.