Китай і США створили контактну групу для подолання фінансових стресових ситуацій

Контактна група Китай-США розглядає фінансові стресові ситуації
Контактна група Китай-США розглядає фінансові стресові ситуації

Китай і США уклали домовленості про створення контактної групи для подолання фінансових стресових ситуацій та запобігання операційним ризикам для своїх фінансових установ. Досягнуто результатів на п’ятому засіданні Фінансової робочої групи, що проходило у Шанхаї під головуванням представників Народного банку Китаю і Міністерства фінансів США.

Китайський національний банк повідомив, що домовилися про співпрацю в питаннях фінансової стабільності і обмінялися контактами для забезпечення безперешкодної комунікації між фінансовими регуляторами обох країн. Це дозволить зменшити невизначеність у випадку фінансових криз та ризиків для фінансових установ.

Обговорення на засіданні

Зустріч робочої групи також пройшла в рамках обговорення економічної та фінансової ситуації, грошово-кредитної політики, ринків цінних паперів та капіталу, міжнародного фінансового управління і багатьох інших питань.

Ця міжурядова Фінансова робоча група була створена за ініціативою адміністрації США, яка прагне покращити відносини з Китаєм. Такі зустрічі є одним із механізмів співпраці між двома найбільшими світовими економіками.

Джерело: Укрінформ

Читайте також