Китай відреагував на бажання РФ змінити ядерну риторику

Китайська дипломатія під час переговорів
Китайська дипломатія під час переговорів

Міністерство закордонних справ Китаю відреагувало на нові загрози російських лідерів щодо ядерної зброї, нагадавши Москві, що ядерну війну неможливо виграти. МЗС КНР закликало всі сторони зберігати стриманість для зменшення стратегічних ризиків.

Ми бачили це повідомлення (із заявою Рябкова – ред.). Китай неодноразово наголошував, що ядерну зброю не можна використовувати для розв’язання ядерної війни, ядерну зброю не можна застосовувати для ведення бойових дій

Речниця МЗС Китаю, Мао Нін, відповіла на заяву заступника очільника МЗС Росії, Сергія Рябкова, про зміни у ядерній доктрині Москви. Росія планує розширити перелік випадків, коли може застосувати ядерну зброю.

Мао нагадала, що в січні 2022 року лідери п’яти ядерних держав (США, Китаю, Великої Британії, Франції та Росії) видали спільну заяву, в якій підкреслили, що ядерну війну неможливо виграти і не можна допустити її початку.

Зараз важливо, щоб всі сторони зберігали спокій, проявляли стриманість і спільними зусиллями працювали над зменшенням стратегічних ризиків через діалог та консультації. Тільки так можна заспокоїти ситуацію та деескалювати конфлікт.

Джерело: Укрінформ

Читайте також