Коли чекати цифровізації ТЦК в Україні: Резніков відповів

Невдовзі в Україні буде запущено цифровізацію Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки через обмін інформації з іншими міністерствами, які тримають реєстри.

Переведення паперових справ у цифру наразі є головним завданням. Про це на прес-конференції заявив міністр оборони Олексій Резніков, передає "РБК-Україна".

"Буде запущено обмін даними з усіма відомствами, які тримають реєстри, обмін інформації з багатьма міністерствами. Уже підписуються спільні накази з іншими реєстрами, зараз піде обмін даними", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр зазначив, що наразі головним завданням є переведення паперових справ у цифру.

"На жовтень ми відсотків на 90 вийдемо на зрозумілий рівень цифровізації ТЦК, буде менше черг, тих кіл пекла, які проходять люди", додав Резніков.

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарських комісій.

Нині триває модернізація їх роботи. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зокрема, за її словами, Кабмін затвердив порядок здійснення обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров'я, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Це має покращити якість медичного обслуговування військовослужбовців під час проходження ВЛК та спростити процедури реалізації постанов ВЛК для військовослужбовців. Йдеться про оформлення відпусток, звільнення тощо.