Коли Rheinmetall почне виготовляти перші снаряди в Україні: стали відомі терміни

Виготовка снарядів Rheinmetall в Україні
Виготовка снарядів Rheinmetall в Україні

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує побудувати снарядний завод в Україні

Голова правління концерну Армін Папперґер заявив, що підготовка до будівництва нового заводу з виробництва боєприпасів українське завершується, а сама церемонія закладки відбудеться незабаром. За його словами, цей завод створюватиметься на базі існуючої інфраструктури, щоб не витрачати багато часу на будівництво. Це особливо актуально для України, де має місце війна і їм потрібно швидко.

Крім України, Rheinmetall також планує побудувати фабрику у Литві. У самій Німеччині концерн уже запустив будівництво нового заводу з виробництва снарядів, перша продукція на якому очікується навесні 2025 року. Голова правління концерну зазначив, що цей процес міг бути завершений раніше, але внаслідок війни в Україні Rheinmetall не отримав великих замовлень від німецького уряду. Однак, ситуація змінилася, і тепер Берлін планує замовити понад 2 млн артснарядів.

Окрім того, минулого місяця Rheinmetall оголосив про угоду з українською компанією щодо виробництва артилерійських снарядів в Україні.

Новий завод української фабрики знаходитиметься у таємниці

Початок будівництва нового снарядного заводу в Україні очікується найближчим часом. Про точне розташування фабрики нічого не повідомляється з міркувань безпеки. Завод буде створений за зразком німецького аналога.

Голова правління концерну також повідомив про рекордні продажі компанії у 2023 році в сумі 7,2 млрд євро. Крім того, Rheinmetall планує перевищити цей показник і досягти обороту в 10 млрд євро у 2024 році.

Читайте також