Конгрес США оприлюднив проєкт бюджету на $1,1 трильйона

Проєкт бюджету США на $1,1 трильйона
Проєкт бюджету США на $1,1 трильйона

Конгрес США оприлюднив проєкти бюджетних законів

Лідери Конгресу США опублікували проєкти законів з бюджетними витратами у розмірі 1,1 трильйона доларів. Ці кошти передбачаються для оборони, національної безпеки та інших програм. Голосування за бюджет заплановане на 22 березня.

Ці шість законопроєктів - це двопартійний і двопалатний компроміс. Цей бюджет - інвестиція в американський народ, сильнішу економіку, безпеку американських громад та зміцнення національної безпеки та глобальне лідерство. - заявили учасники переговорів у Сенаті.

Конгрес має затвердити бюджет до 22 березня, щоб уникнути часткової призупинки роботи уряду, відомої як "шатдаун". Спікер Палати представників США Майк Джонсон впевнений, що бюджет буде проголосований вже на цьому тижні.

Проєкт бюджету зберігає витрати на рівні 2023 року відповідно до двопартійної угоди. В законопроєкті передбачаються помірковані скорочення витрат на ФБР та Управління з працевлаштування та навчання, а також збільшення фінансування на охорону кодонів і Пентагону. У бюджеті також передбачено 300 мільйонів доларів допомоги Україні в рамках ініціативи USAI. Після вирішення бюджетних питань, увага буде переключена на надання додаткової допомоги партнерам США.

Джерело: Голос Америки

Читайте також