"Король голий" – розвідка про Росію

Внаслідок операції у Бєлгородській області Російської Федерації зібрано важливу для української розвідки інформацію.

Йдеться про виснаження силового апарату президента РФ Володимира Путіна і вразливість Росії до внутрішніх ударів. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, пише сайт ГУР.

Частину цих даних, Юсов коротко схарактеризував як "король голий".

За словами представника ГУР, нині завданням російських партизанів є звільнення держави від режиму Путіна.

Сили опору діють як у прикордонних селах РФ, так і в столичному регіоні країни-агресорки, розповів Юсов.

"Їхнє завдання наразі, якщо ми говоримо про Бєлгородщину, це визволення цих земель від панування режиму Путіна, який для мешканців цих територій представників різних народів, різних національностей є очевидно режимом внутрішньої окупації", сказав представник ГУР.

"А якщо ми говоримо про низку народів, які мають вищий рівень певної політичної свідомості, то це навіть не внутрішня окупація, це, власне, пряма зовнішня окупація наприклад, якщо ми говоримо про народи Кавказу або Татарстан", додав.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Українцям не варто переоцінювати реакцію Кремля на операцію легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу" у Бєлгородській області в контексті ситуації на фронті, сказав Юсов.

"Географічні і політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" у неї входять різні історичні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні ця назва така, далі будемо бачити", зазначив представник ГУР.

22 травня легіон "Свобода Росії" повідомив, що разом із РДК зайшли на територію Бєлгородської області у село Козинка.

Заявив, що знищив мотострілецьку роту і кілька одиниць бронетехніки російських військ.

Легіон сказав про продовження боротьби у Росії.