Кремль масштабно поширив фейк про те, що демократи хотіли вбити Трампа — ЗМІ

Фальшиві звинувачення Кремля у міркуванні Трампа
Фальшиві звинувачення Кремля у міркуванні Трампа

Кремль створив мережу сайтів, які прикидаються американськими "новинними виданнями" та поширюють необґрунтовані заяви про те, що демократи планували вбити кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа.

Росіяни створюють такі матеріали за допомогою штучного інтелекту, згідно з матеріалом AP.

Зазначається, що мережа з декількох десятків вебсайтів, які виглядають як незалежні місцеві новинні сайти, поширила фейк про те, що демократи стояли за замахом на Трампа в липні. Власником цих сайтів є Джон Марк Дуган, колишній морський піхотинець США, який втік до Росії через обвинувачення у Флориді у здирництві та прослуховуванні телефонних розмов.

У "новинах" цитується аудіозапис нібито приватної розмови між колишнім президентом США Бараком Обамою та технологом демократів. Голос, що імітує Обаму, каже, що "позбавлення від Трампа" забезпечить "перемогу над будь-яким кандидатом від Республіканської партії".

Американська організація з контролю за дезінформацією NewsGuard повідомляла, що аудіо створено за допомогою штучного інтелекту. Зазначається, що аудіозапис поширив 171 "новинний сайт", що належить Дугану.

Джерело: ZN.UA

Читайте також