Кремль засекретив значну частину військових витрат – британська розвідка

Розмір військових витрат Росії залишається високим, що чинить тиск на її державні фінанси.

Тому Кремль, ймовірно, засекретив значну частину таких витрат. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 30 травня.

Розвідка країни у звіті посилається на повідомлення Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI) за 25 травня.

За його даними, військові витрати Росії зросли на 9,2% 2022 року до $86,4 млрд. За оцінкою SIPRI, це становить 4,1% валового внутрішнього продукту (ВВП) Росії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як відзначили британські аналітики, справжні військові витрати Росії є вкрай невизначеними через збільшення використання засекречених статей бюджету, особливо з лютого 2022 року, і недостатню прозорість.

"Росія лише нещодавно відновила публікацію розбивки видатків за статтями після того, як призупинила її у травні 2022 року. Майже напевне військові витрати залишаються високими, і це чинить тиск на російські державні фінанси", йдеться в огляді.

Останніми тижнями публічні дебати в Росії навколо "спеціальної військової операції" зводяться до того, що громадяни РФ повинні активно жертвувати на підтримку військ. Російські пропагандистські державні медіа та бізнес-групи звернулися до міністерства економіки з проханням дозволити шестиденний робочий тиждень з огляду на економічні потреби війни, повідомляла британська розвідка.