Крим у напрузі: РФ нагнітає страх про можливі удари України

Українські військові у формі
Українські військові у формі

Росія зміцнює свій контроль над інформаційним простором у тимчасово окупованому Криму та розповсюджує паніку щодо можливих дій України на півострові.

Таку інформацію в ефірі телеканалу FREEДОМ поділилася експертка НІСД та "Національної платформи стійкості та згуртованості" Юлія Тищенко.

"Якщо ми говоримо про Крим, то російські ЗМІ та інформаційне простір правлять такими наративами, що Росія завжди виграє, а Україна винна у всьому... Там поширюється Хвиля хвилювання про можливі удари України та можливу військову операцію на півострові. Це викликає паніку серед людей", - заявила вона.

Російська сторона має повний контроль над інформаційним простором в Криму, де вони активно підтримують імідж Росії та очищають мас-медіа від будь-яких небажаних матеріалів та думок.

"Після Москви, Крим є другим за кількістю кримінальних справ на підставі "фейків про російську армію" та "дискредитації". Також існує багато фальсифікованих звинувачень на основі інших російських законів проти наших громадян. Це свідчить про те, що люди поширюють правдиву інформацію, а Росія та окупаційна влада намагаються її придушити", - підкреслила Юлія Тищенко.

Читайте також