Кудрицький назвав єдиний спосіб створення стійкої до атак енергосистеми

Кудрицький про створення стійкої енергосистеми
Кудрицький про створення стійкої енергосистеми

Децентралізована генерація єдине можливе довгострокове рішення для протидії російським атакам на енергетику, заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Про це він сказав під час заходу "Децентралізована генерація: нові можливості для бізнесу та громад".

"Єдиний спосіб побудувати сталу, більш безпечну і більш стійку до атак ворога енергосистему – це замість однієї електростанції на 1000 МВт побудувати декілька сотень електростанцій, потужністю 5-10 МВт кожна", - вважає Кудрицький.

Він наголосив, що децентралізувати треба саме ту генерацію, яка протягом десятиліть забезпечувала українській енергосистемі маневреність – здатність енергосистеми виробити саме стільки електроенергії, скільки потрібно споживачу в кожен момент часу.

"Ні в кого не може бути стільки ракет – а це десятки тисяч – щоб знищити сотні й тисячі невеликих електростанцій", - акцентував Кудрицький.

За його словами, окрім стійкості до атак, є ще кілька важливих переваг від децентралізації генеруючих потужностей.

"Ми не просто створюємо велику кількість електростанцій. Ми створюємо велику кількість гравців на ринку. Децентралізація генерації – шлях до прозорого, висококонкурентного ринку електроенергії", - зазначив голова "Укренерго".

Читайте також