Кум Медведчука – священник Московської церкви на Закарпатті підбурює прихожан проти мобілізації

Один з найодіозніших проросійських священників Хустської єпархії УПЦ (МП) отримав повістку для проходження медкомісії

Один з проросійських священників Хустської єпархії УПЦ (МП), який є кумом дружини Віктора Медведчука, отримав повістку для уточнення даних та проходження медичної комісії. Проте, замість цього, він почав агітувати своїх вірян протестувати проти мобілізації.

Жінки під впливом священника протестують проти дій влади та мобілізації

Під впливом свого духовного лідера, місцеві жінки почали збиратися під будівлею місцевого територіального центру карногосправництва та слідства з вимогою "повернути" священника.

Жінка оприлюднила зникнення священика УПЦ (МП)

Одна з прихожанок розповіла у соціальній мережі про "пропажу" священника УПЦ (МП), який відправився на медкомісію і не повернувся.

Священник виступає проти переходу громад до ПЦУ

Венедикт Хромей, священник УПЦ (МП), відзначався своїм спротивом до переходу громад Закарпаття до Помісної церкви. Він залишається вірним ідеям та ієрархії Московського патріархату.

СБУ викрила священника на пропаганді комуністичного режиму та поширенні забороненої символіки

У 2019 році СБУ розкрила факт пропаганди комуністичного режиму та поширення забороненої в Україні радянської символіки священником Венедиктом Хромеєм. В його храмі знайдено брошури та тексти пісень, що закликали до пробудження "матушки-Руси" та молитв за "спасение России". Також він був розпізнаний у вихвалянні патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, який "благословив" російських військових убивати українців. Крім того, проти Венедикта Хромея розпочато кримінальне провадження за самовільне зайняття земельної ділянки та будівництво споруд.