Курська операція ЗСУ змінила настрої в Кремлі щодо мобілізації - аналітики

Українські військові в акції
Українські військові в акції

За словами аналітиків американського дослідницького інституту RLI, в Кремлі обговорюється можлива мобілізація, яка може розпочатися у вересні цього року. Ця тема стає менш суперечливою серед високопоставлених осіб, які приймають рішення в Росії.

Раніше група експертів, пов'язаних з Радою Безпеки і на чолі з Миколою Патрушевим, була проти мобілізації. Вони стверджували, що це посилить соціальну напруженість у втомленому війною суспільстві. Керівництво Кремля не виконало своїх соціальних зобов'язань перед населенням, що обміняло свої права і свободи на ілюзію безпеки та стабільності.

Кремль не тільки не завершив війну, але й дозволив їй перекинутися на територію Росії. Відсутність відповідальності за провал російської військової операції підриває авторитет влади перед населенням та елітними групами.

Останніми часами тиск військового блоку зросла і були спроби переконати опонентів, що для зміни ситуації на фронті необхідно закликати додаткових 700 000 військовослужбовців. Ймовірно, операція України у Курській області вплинула на зміну позиції Миколи Патрушева та його групи.

Читайте також