Легко знайдуть: адвокат пояснила, чи врятує українців брехня під час оновлення даних

Адвокат пояснює важливість оновлення даних
Адвокат пояснює важливість оновлення даних

Юрист Надія Шуляк повідомила, що надання фейкових військово-облікових даних не зможе врятувати від ТЦК.

Цю інформацію вона поділила в ефірі Новини.LIVE.

За словами юриста, хоча можуть бути випадки, коли під час оновлення військово-облікових даних вказують неправдиву інформацію, таку як номер телефону чи адресу проживання, це все одно не допоможе уникнути мобілізації.

Мобілізація в Україні / Фото: Джерело Pro

"Людина каже, я зареєструю адресу, проте я там не живу, мене там не знайдуть. Або я повідомлю номер телефону, проте потім я його викину, вимкну і все – мене немає. Громадяни, – це дитячий садок. Якщо хочуть когось знайти, то знайдуть. По-друге, людина – це соціально-активна істота. Вона працює, пересувається, ходить за продуктами, до медичних закладів. Так що, якщо виникне потреба, когось знайти, я думаю, що знайдуть", - зазначила Шуляк.

За її словами, ці дані будуть перевірятися. Якщо у Резерві+ виявляться неточності, то ТЦК запросять людину для уточнення цих даних.

"Я думаю, що ці дані будуть перевірятися, тому що, з практики видно, що якщо людина залишить неточності в Резерві+ та обліковій справі, ТЦК запросять її, щоб уточнити інформацію та внести правильні дані до відповідних документів", - пояснила юрист.

Раніше Міноборони розповіли про кількість українців за кордоном, які оновили свої дані.

Читайте також