Лукашенко вже запевняє, що не погрожував ні ядерною зброєю, ні "Вагнером"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його держава нічим "не розмахує": ні атомною зброєю, ні підрозділом "Вагнера".

Також він стверджує, що війна на території Білорусі неможлива, бо білоруси найбільш миролюбна нація у світі, йдеться у його промові з нагоди так званого "Дня народної єдності", яку цитують державні медіа Білорусі.

"Як президент і головнокомандувач хочу вас запевнити: ми не хочемо воювати, і не будемо воювати", стверджував Лукашенко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він натякнув на ймовірність того, що "не дай боже щось трапиться", і оголосив, що в такому разі битися за свою землю доведеться до "останнього білоруса".

"Ми всі станемо Брестською фортецею. Ми будемо до останнього солдата і людини-білоруса захищати свою землю, яка належить нашим дітям", закликав білоруський диктатор.

Білорусь в ймовірній війні переможе "в ім'я миру" і буде розвиватися "на фундаменті перемог, досягнень, досвіду та пам'яті наших героїчних предків", заявив Лукашенко.

Європейський парламент ухвалив резолюцію із засудженням участі режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у військовій агресії Росії проти України.

У документі наголошують, що влада Білорусі постачає російським військам боєприпасами і технікою і надають їм і "вагнерівцям" плацдарм на своїй території.