Лукашенко заборонив судити себе після складання повноважень

Лукашенко підписав поправки до закону про президента

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, підписав поправки до закону про президента, які надають йому імунітет, довічну охорону та право на державну нерухомість після відставки. Про це йдеться на сайті президента РБ.

Ці поправки узгоджують закон з оновленою Конституцією і забезпечують гарантії для президента і його сім'ї після закінчення його повноважень.

Як раніше повідомляло «Радыё Свабода», президент, який припинив здійснювати свої повноваження, стає делегатом Всебілоруських народних зборів і може стати довічним членом Ради Республіки. Він також отримує довічну державну охорону та недоторканність.

Поправки також надають експрезиденту право на приватне медичне та транспортне обслуговування. Він отримує щомісячну допомогу, еквівалентну заробітній платі чинного президента, і в дар державну нерухомість. Важливо, що нинішні поправки встановлюють обмеження для президента: тепер президентом Білорусі може стати тільки громадянин, не молодший 40 років, який прожив у республіці щонайменше 20 років перед виборами і не мав посвідки на іноземне проживання.

Лукашенко загрожує Україні

Лукашенко почав погрожувати Україні через відмову вести переговори з РФ. Він також розповів про те, коли ядерна зброя була привезена до Білорусі Путіним.