«Майдан-3»: розвідка попередила про збільшення дезінформації та фейків від росіян

Пік російської антиукраїнської дезінформаційної кампанії "Майдан-3"

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, повідомив про те, що російська кампанія "Майдан-3" буде містити маніпуляції, істерики і нагнітання ситуації щодо мобілізації та рішень української влади. Він також зазначив, що ця кампанія буде спрямована на зрив заходів мобілізації, делегітимізацію рішень влади, розхитування ситуації в країні та підрив національної коаліції. Юсов також попередив про можливі маніпуляції зі стосовно поводження з військовополоненими та закликав бути обережними щодо інформації, яка поширюється від анонімних джерел.

Також запитували, чи відбуваються процесуальні дії проти осіб, що задіяні у реалізації цієї антиукраїнської кампанії. Юсов підтвердив, що контррозвідувальні заходи в Україні тривають постійно, але конкретні прізвища перевіряються і уточнюються. Він також зазначив, що Росія витрачає великі кошти на створення фейків та поширення пропаганди, але це для неї вигідна інвестиція, оскільки легше розколоти українське суспільство, ніж перемогти військових на фронті. Юсов закликав українців бути єдними і протидіяти російським фейкам.

Додамо, що розвідка отримала список осіб, яких РФ планувала залучити до дестабілізації України, а також, що українська IT-армія атакувала найбільший портал Росії.

Читайте також:

  • Німецькі художники зробили провокативне графіті із Зеленським: новий фейк від росіян
  • Мережею шириться новий фейк про Залужного
  • РФ запустила фейк про удар по полігону в Селидовому: реакція Генштабу