Маркарова пояснила важливість нового пакету санкцій проти РФ

Нові антиросійські санкції, оголошені США 14 вересня, були в основному спрямовані на військово-промисловий комплекс Росії.

На важливості нового санкційного пакета наголосила посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова, повідомляє "Радіо Свобода".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"По-перше, ми закрили дуже багато прогалин у санкціонуванні військово-промислового комплексу Росії. Тобто не тільки досанкціонували компанії, які цим займаються, але й тих, хто постачає різні деталі, намагається допомогти ухилятися від санкцій, експортує електроніку", пояснила посол.

Маркарова висловилася про роботу американської влади над запровадженням санкцій.

"Кожна санкція має бути доведена. Бо будь-яка з них може бути оскаржена в суді. А ми зацікавлені в тому разом із партнерами, щоб ці санкції не тільки встояли, а й стали підставою для майбутніх конфіскацій... Тому під кожне прізвище під кожною назвою компанії збирається велика доказова база. І тут ми працюємо, без перебільшення, щодня", розповіла вона.

Також Маркарова додала, що в новому пакеті обмежувальних заходів є ще два банки, проте цього все одно "дуже мало", оскільки Україна "постійно нагадує американським партнерам, що з 330 банків досі лише 23 тепер перебувають у повному списку, що блокує потрібно щоб там були всі".

14 вересня США запровадили один із своїх найбільших пакетів санкцій, пов'язаних з війною в Україні. Було оштрафовано понад 150 компаній та приватних осіб, які, за словами чиновників, отримували прибуток від російського вторгнення та своєї близькості до Кремля та Володимира Путіна.