"Ми сповнені рішучості" ‒ глава Пентагону згадав Україну у посланні до американської армії

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу. У цьому запевнив міністр оборони США Ллойд Остін.

Глава Пентагону згадав Україну у своєму посланні до американських збройних сил.

За словами Остіна, стратегія США ‒ це відповідь на виклики з боку Китаю та протистояння російській загрозі. Враховують при цьому й ризики ескалації.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Глава Пентагону звернув увагу, що російський диктатор Володимир Путін атакував світопорядок, що склався після Другої світової війни. А США згуртували світ, щоб підтримати Україну у боротьбі з агресором.

"Ми сповнені рішучості підтримувати боротьбу України за свободу в довгостроковій перспективі. Ми не будемо втягнуті у війну, але ми, як і раніше, сповнені рішучості захищати кожен дюйм території НАТО", ‒ заявив Остін.

Він також наголосив, що підтримка України показала, чого можуть досягти нації, які захищають свободу та суверенітет.

Ставки вторгнення Росії виходять далеко за межі України. Це найсерйозніша загроза для європейської безпеки з часів Другої світової війни, вважає глава Пентагону Ллойд Остін.

Країни НАТО повинні припинити проводити "червоні лінії" і поставити Україні необхідну зброю, зокрема винищувачі. Низку "червоних ліній" вже пройдено, заявив президент Литви Гітанас Науседа.